Bigarreau Burlat

Caracteristicile fructului: fructe de greutate 5-6 g, diametru 22-24 mm. Forma lata conica, turtita. Coaja rosie, mai apoi bordo inchisa, subtire, lucioasa. Pulpa consistenta, crocanta, gust dulce-acrisor.

Caracteristicile pomului: vigoare foarte mare. Formeaza o coroana mare, cu ramificatii putine. Coroana aplatizata. Necesita putine taieri de conducere.

Maturitatea de consum: se matureaza la sfarsit de mai, inceput de iunie.

Germesdorf

 

Caracteristicile fructului: marime mare sau foarte mare (7-9 g), diametru 23 - 26 mm. Forma cordiforma, usor turtita. Coaja de culoare rosie bordo inchisa. Pulpa rosie deschisa, crocanta, zemoasa, neaderenta la sambure gust placut dulce-acrisor.

Caracteristicile pomului: vigoare mare. Coroana conica, cu ramuri erecte.

Perioada de maturitate: se recolteaza in a doua jumatate a lunii iunie.

Van

Caracteristicile fructului: marime mijlocie (4 - 7 g), de forma sferica turtita. Coaja de culoare rosu-bordo inchisa, rezistenta. Pulpa tare, crocanta, suculenta, nu devine moale nici la maturitatea completa. Gust dulce - acidulat. Sambure mic.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie - mica. Formeaza o coroana piramidala, aerisita, cu ramuri erecte. Nu este predispus nici la indesire, nici la elagare. Fructifica pe ramuri de rod scurte.

Polenizatori recomandati: Germersdorf, Katalin, Hedelfingen, Bigarreau Burlat, etc. Rezista bine la gerurile de peste iarna.

Maturitatea de consum: se recolteaza in jurul datei de 18 - 20 iunie.