Prun

Renclod Althan

Caracteristicile pomului: Pomul este destul de viguros si rodeste pe buchete de mai si ramuri mijlocii.

 

Caracteristicile fructului: Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice, putin turtite la capete.

Culoarea este ros - violacee pe majoritatea suprafetei si verde - galbuie in zona umbrita.

Pulpa este galben-aurie, suculenta, pronuntat dulce, neaderenta la sambure.

 

Perioada de recoltare: la sfarsit de august - inceput de septembrie.

D’Agen

Caracteristicile fructului: fructe sunt mijlocii sau mici, 30 g, invers ovoide, asimetrice. Coaja de culoare rosie-vinetie si acoperita cupruina violacee. Pulpa este galbena-verzuie, foarte suculenta, pronuntat dulce, semiaderenta la sambure.

Caracteristicile pomului: de vigoare mijlocie, cu crestere a coroanei globuloasa, cu rodire pe buchete de mai.

Maturitatea de consum: se recolteaza in primele doua decade ale lunii septembrie.

Anna Späth

Caracteristicile fructului: fructe mari sau foarte mari, 50 - 60 g, invers ovoide, asimetrice, turtite la ambele capete. Coaja este groasa, verde-galbuie pe partea umbrita si rosie-vinetie pe cea insorita, cu pruina groasa, albastra si cu puncte de rugina dese. Pulpa este de culoare verde-galbuie carnoasa, crocanta, usor-dulce cu aciditate redusa si aroma slaba, neaderenta la sambure.

Caracteristicile pomului: este de vigoare mijlocie si rodeste in principal pe buchete de mai. Este autofertil.

Maturitatea de consum: sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie.

Tuleu Gras

Caracteristicile fructului: fructe mjlociu-mari, 30-35 g, de forma ovoidala, alungita. Coaja de culoare albastru inchisa, subtire, cerata. Pulpa verde-galbuie, tare, crocanta, dulce-acrisoara, foarte gustoasa, neaderenta la sambure.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana tronconica, deasa.

Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsitul lunii august.

stanley

Caracteristicile fructului: fructe mijlociu mari, mari, 35 - 40 g, diametru 30-35 mm, de forma cilindrica alungita. Coaja de culoare albastru inchisa, foarte cerata. Pulpa verde-galbuie, tare, neaderenta la sambure la maturitate deplina.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana aplatizata, rara.

Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsitul lunii august inceputul lunii septembrie.

Mai multe articole...