Arabitca

Caracteristicile fructului:Fructele sunt mici, cu forma specifica de para, de culoare galben deschisa. Este foarte zemos si aromat.

Caracteristicile pomului: pomul Arabitka are vigoare mijlocie.

Maturitatea de consum: fructele se recolteaza la sfarsit de iunie.

Packhams Triumph

Caracteristicile fructului: marime mare sau foarte mare (200-270 g). Forma piriforma, usor bombata, strangulata spre petiol. Coaja de culoare galbena la maturitate, groasa, lucioasa. Pulpa alba, untoasa, dulce-acrisoara, lipsita de sclereide.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana rara, globuloasa. Frunze mici.

Maturitatea de consum: se recolteaza in a treia decada a lunii septembrie. In depozite cu mediu controlat se poate depozita pana in martie-aprilie.

Untoasa bosc

Caracteristicile fructului: marime mare sau foarte mare (180-280 g). Piriforma, usor strangulata spre petiol. Coaja de culoare ruginie si mijlociu groasa, la atingere uscata. Pulpa alb-galbuie, untoasa, formeaza rar sclereide. Se poate transporta si depozita.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana foarte rara, piramidala.

Maturitatea de consum: se recolteaza la mijlocul lunii septembrie. In depozite cu mediu controlat se poate depozita circa 5-6 luni.

Conference

Caracteristicile fructului: marime variabila functie de an (120-220 g). Forma de para alungita. Coaja de culoare galben verzuie cu pete maronii, coaja groasa. Pulpa alb-galbuie, untoasa, foarte dulce.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroana este mica si deasa. Fructifica pa ramuri de rod scurte.

Maturitatea de consum: se recolteaza in luna septembrie. Se poate pastra circa 6 luni de la recoltare, cu conditia ca recoltatul sa se faca la momentul optim.

Williams Rosu

Caracteristicile fructului: marime mijlocie sau mare. Coaja usor ondulata, de culoare brun roscata, subtire. Coloratura este instabila functie de conditiile climatice. Pulpa alba, zemoasa, parfumata, dulce acrisoara.

Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie-mica. Coroana aplatizata.

Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsitul lunii august. Se poate depozita o perioada scurta de timp.

Mai multe articole...